Uvoz automobila

Sa Don Špedom uvoz automobila nikada nije bio lakši!

Zainteresovani ste za kupovinu i uvoz automobila iz inostranstva, a ne znate kako? Na pravom ste mestu! Don Šped je špedicija sa dugogodišnjim iskustvom u uvozu polovnih automobila, novih automobila i drugih vozila, kao i radnih i poljoprivrednih mašina.

Dosta ljudi se vodi pogrešnim mišljenjem da u situacijama kada otputuju sami u inostranstvo i kupe automobil, da ne treba da se konsultuju sa špediterom pre samog dolaska na našu granicu. Međutim, kao i u situaciji sa carinjenjem vozila, to baš i nije tako.

Proces uvoza automobila može imati mnogo začkoljica i komplikacija.

 • Špediteri su profesionalci koji poznaju zakone i pravila izvoza za svaku pojedinačnu zemlju, i njihova stručna logistička podrška sa korisnim savetima uvoz automobila čini jednostavnim.

Na taj način možete biti sigurni da ćete izbeći probleme koji mogu uticati na to da Vaš auto iz snova na kraju košta mnogo više nego što ste očekivali ili planirali.

Ako se odlučite za uvoz automobila u Republiku Srbiju, prepustite nama da obavimo sve pravne i papirološke začkoljice – procenu carine, poreza i svih ostalih troškova.

Pružamo vam pouzdano, brzo i jeftino carinjenje vozila i sve prateće aktivnosti u postupku uvoza vozila, kao i kompletnu logističku podršku i savete.
Uvoz automobila, carinjenje vozila i sve druge aktivnosti potrebne da dođete do vašeg četvorotočkaša iz inostranstva uopšte nije komplikovan postupak, a uz stručnu pomoć Don Špeda je i više nego jednostavan.

Kako da uvezem auto u Republiku Srbiju?

U tekstu koji sledi, opisaćemo vam ceo postupak uvoza automobila, od momenta kada pronađete vozilo koje želite da uvezete u Srbiju, kao i koja dokumentacija vam je potrebna za što lakši uvoz i što povoljnije carinjenje. Ukazaćemo vam i na neke detalje koji sve olakšavaju i sprečavaju eventualne neprilike.

Kalkulator za uvoz automobila

Pronašli ste vozilo koje želite na oglasu, a ne znate koliko bi vas koštao uvoz? Zanima vas cena carinjenja vozila?

Saznajte troškove carinjenja tako što ćete popuniti kalkulator troškova carinjenja u formi ispod.

U najkraćem mogućem roku dobićete na vašu e-mail adresu, SASVIM BESPLATNO, preciznu informaciju koliko iznose troškovi uvoza automobila za koje ste zainteresovani.

To je ujedno i garantovani iznos, jer kod nas nikada nema skrivenih troškova. Dobićete taksativno nabrojane sve troškove u postupku carinjenja vozila.

KALKULATOR TROŠKOVA CARINJENJA VOZILA

Ispunite formu kako bismo za vas potpuno BESPLATNO izračunali troškove uvoza vozila. Ukoliko ne znate podatke za neke od obaveznih polja, slobodno nas kontaktirajte na: +381 (0)66 059 185

*Polja obeležena zvezdicom su obavezna.

Vaši podaci

Podaci o vozilu

*Za teretna vozila poželjno je upisati u napomenu nosivost, najveću dozvoljenu masu, međuosovinsko rastojanje i nadogradnju (npr. utovarna rampa, kran, hladnjača, mikser, smećar, cisterna i slično).

Uvoz automobila iz inostranstva?

Najčešće se uvoze vozila iz Evropske unije i to automobili iz

 • Nemačke,
 • Italije,
 • Austrije,
 • Belgije i
 • Holandije

Mada, nije retkost da se uvozi i iz ostalih EU zemalja. Takođe, često imamo i uvoz automobila iz

 • Švajcarske, a ređe iz
 • Norveške,
 • Rusije i

zemalja iz okruženja koje nisu članice EU.

Iz koje zemlje se najčešće uvoze automobili?

Često nam postavljaju pitanje odakle je najbolje kupiti automobil. Ne postoji univerzalan odgovor. Svugde možete kupiti i dobar i loš primerak. Ipak, najčešće se uvoze iz EU i Švajcarske.

Unutar same EU najpopularnija su vozila iz Nemačke, jer imaju najveću ponudu automobila, pa i najveću ponudu automobila na koja kupci iz Srbije imaju pravo povrata poreza, o čemu će kasnije biti reči.

Takođe, zbog povlastica u postupku carinjenja vozila koje se ostvaruju za vozila EU porekla, najčešće se isplati kupiti vozilo u EU ili Švajcarskoj. Ipak, nije nemoguće, uz naše savete i logistiku, ostvariti tu povlasticu, odnosno povrat PDV-a, i iz drugih zemalja.

Kontaktirajte nas

i ukoliko se odlučite za saradnju sa nama, sigurni smo u to da ćete i vi biti jedan od klijenata koji nas preporučuju!

POSTUPAK UVOZA automobila – OD KUPOVINE DO REGISTRACIJE

Kupovina automobila

Kada dogovorite načelno kupovinu sa prodavcem, bilo telefonom, mailom ili na neki drugi način, tražite zvaničnu ponudu i instrukcije za plaćanje ako plaćate sa svog računa. Da biste izvršili uplatu iz Srbije potrebno je da imate u nekoj od banaka otvoren lični devizni račun. Otvara se za nekoliko minuta i većina banaka ne traži nikakvu nadoknadu za održavanje deviznog računa.

Naravno, postoji i opcija plaćanja gotovinom. Samo, ako nameravate plaćati gotovinom, obavezno to naglasite prodavcu, jer postoje auto-dileri koji uopšte ne prihvataju gotovinu, i prihvataju samo uplatu na račun firme.

Nakon dogovora o ceni i načinu plaćanja, rezervišite obavezno vozilo kod prodavca, da ga skine sa oglasa, jer u suprotnom bi vam se moglo desiti da ga u međuvremenu proda. Zato, rezervacija OBAVEZNO!

Potrebna dokumenta za carinjenje i uvoz automobila

Kada dođete po vozilo, ukoliko je potrebno vadite col tablice, EX papir, EUR1, i krećete ka Srbiji.

Najbolje je, ako prvi put radite uvoz automobila, da slikate sve papire i pre polaska pošaljete na kontrolu nama preko Viber aplikacije ili nekim drugim putem.

Mi ćemo pregledati i potvrditi vam da je sve u redu, i da možete da krenete ili pak ukazati ako nešto nije u redu, da možete da ispravite dok ste još u mestu prodavca.

Ako imate povrat poreza, odnosno izvađen EX papir, potrebno je da ga razdužite kod EU carinika na istupu iz EU.

Još neki od dokumenata i papira koji su vam potrebni prilikom uvoza i carinjenja vozila su:  

 • Ino faktura ili overen kupoprodajni ugovor sa vlasnikom vozila
 • Saobraćajna dozvola (redovna) ili saobraćajna od privremenih (Col) tablica
 • Vozila starija od 2002. godine prilažu Uverenje o ispitivanju vozila (obezbeđuje špedicija)
 • Očitavanje brojeva motora i šasije (obezbeđuje špedicija)
 • Izvozna deklaracija ili exportni dokument (opciono)

Sve što vam je potrebno od dokumentacije za carinjenje vozila možete pronaći u tekstu (hyperlink ka tekstu Carinjenje vozila). Naš savet je da nas pozovete i informišete se na vreme šta vam je sve potrebno kako biste izbegli potencijalne probleme i neprijatnosti na carini.

Kontaktirajte nas

jer carinjenje vozila je jednostavnije sa Don Špedom.

Postupak carinjenja vozila

Našem cariniku na traci:

 • prijavljujete da vam je auto za uvoz,
 • dajete mu pasoš,
 • parkirate vozilo,
 • javljate se nekoj od graničnih špedicija,
 • špedicija vam pravi graničnu prijavu,
 • sa graničnom prijavom dolazite do carinskog skladišta ,
 • mi preuzimamo dokumentaciju i
 • vozilo stavljamo u postupak uvoznog carinjenja.
NAPOMENA: Vrlo važno je da nam se javite dan-dva pre dolaska na srpsku granicu sa vozilom, kako bismo vam pružili svu potrebnu logistiku, savete i dali vam instrukcije za prelazak granice i prijavu carinjenja.

Koje usluge pored carinjenja i uvoza automobila nudi Don Šped?

Tehnički pregled vozila

Za naše klijente obezbeđujemo na zahtev vršenje tehničkog pregleda, te šaljemo kompletnu dokumentaciju da možete da registrujete vozilo i dođete po njega sa srpskim tablicama.

Probne tablice

Ukoliko želite da odvezete vozilo kući odmah nakon carinjenja postoji mogućnost da vam organizujemo i vađenje probnih tablica koje dobijete za svega 15 minuta, bez odlaska u MUP.

Dovoz automobila iz inostranstva

Za naše klijente možemo da organizujemo i dovoz vozila iz inostranstva i to na kućnu adresu bilo gde u Srbiji.

NAPOMENA: Uvoz automobila je jednostavan uz dobru logistiku. Mi vam je obezbeđujemo. Uz vas smo kroz ceo postupak, korak po korak.

Izbornik